Vijesti

среда, 8. јул 2015.

Večeras u RS stiže osvježenje

U Republici Srpskoj temperatura će sutra biti niža za oko 10 stepeni, biće prijatnije i promjenljivo oblačno vrijeme, rečeno je u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.



Dežurni sinoptičar Igor Kovačić kaže da se noćas očekuje osvježenje sa kišom i pljuskovima.
On je naveo da će sutra ujutro ponegdje biti slabe kiše, a popodne su mogući pljuskovi na planinama i na istoku Srpske, dok će na jugu biti vedro.
"Tokom prijepodneva biće promjenjivo sa sunčanim intervalima i suvo, ugodnije, ali i dalje veoma toplo. Poslijepodne na planinama i na istoku postojaće uslovi za lokalnu grmljavinu i pokoji pljusak", kaže Kovačić.
Najviša dnevna temperatura iznosiće od 25 do 30, a na jugu i jugoistoku i do 35 stepeni Celzijusovih.
Kovačić je rekao da će u petak, 10. jula, jutro biti oblačnije, na jugu ponegdje sa pljuskom, a u ostalim krajevima suvo, uz umjerenu oblačnost.
Prema njegovim riječima, tokom i do kraja dana biće manje oblaka i preovladavaće sunčano vrijeme sa najvišom temperaturom od 22 do 27, a na jugu do 32 stepena Celzijusova.
"U subotu, 11. jula, jutro će biti malo svježije i vedro, a tokom dana sunčano i ponovo toplije. Najviša dnevna temperatura iznosiće od 24 do 32, na jugu do 34 stepena Celzijusova", rekao je Kovačić.
On je naveo da će u nedjelju, 12. jula, jutro i dalje biti svježije, ali ugodno i vedro, dok će tokom dana biti sunčano i još toplije.
Najviša dnevna temperatura u nedjelju iznosiće od 28 do 33 stepena, na jugu i ponegdje na sjeveru Srpske i do 34 stepena Celzijusova.
Read more ...

Danas u Bijeljini besplatan tehnički pregled automobila

08. Jul2015

Danas u Bijeljini besplatan tehnički pregled automobila

BIJELJINA
Stručne ekipe Auto-moto saveza Republike Srpske /AMS RS/ obavljaće danas besplatan tehnički pregled automobila u Bijeljini.
Besplatna kontrola ispravnosti vozila na pokretnom tehničkom pregledu dio je preventivne akcije, koju AMS provodi u Srpskoj u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Agencijom za bezbjednost saobraćaja.
Cilj ove akcije je da se vozačima pomogne da pripreme svoje vozilo za duža putovanja i bezbjednije učestvuju u saobraćaju u sezoni godišnjih odmora, kada je povećana mobilnosti na putevima.
Iz Auto-moto društva "Sigurnost" u Bijeljini Srni je rečeno da će pokretni tehnički pregled biti postavljen na lokaciji starog buvljaka u gradu, od 9.00 do 13.00 časova.
Nakon Bijeljine, akcija besplatnih tehnikih pregleda nastavlja se do kraja ove nedjelje u Vlasenici i Sokocu.
U 2014. godini AMS je kontrolisao tehničku ispravnost vozila u 18 opština Republike Srpske.
Prosječna starost kontrolisanih vozila bila je veća od 15 godina, a od 328 kontrolisanih vozila kod 111 je utvrđena neispravnost pojedinih elemenata i uređaja.

Read more ...

субота, 4. јул 2015.

Riblja Corba pjeva u Bijeljini // BH BeerFest 2015 // (VIDEO)


BH BeerFest 2015
Riblja Corba

Read more ...

Izlet u Višegrad za djecu sa poteškoćama u razvoju

04. Jul2015Udruženje za pomoć licima sa poteškoćama u razvoju "Nada" iz Bijeljine organizuje u nedjelju, 5. jula, izlet u Višegrad za djecu sa poteškoćama u razvoju i njihove porodice.BIJELJINA
"Izlet će biti prilika za druženje van mjesta življenja ovih lica, kao i za sticanje novih znanja o kulturnim dobrima", saopšteno je iz Udruženja.
Odlazak u Višegrad dio je projekta "Bolja nada sa novim znanjem", koji se na području grada Bijeljina realizuje u partnerstvu sa Udruženjem za promociju roma "Otaharin" i uz podršku gradskog Centra za socijalni rad.
Predviđeno je i održavanje radionica za djecu sa posebnim potrebama i to radnookupacionih radionica, defektoloških, logopedskih, kao i radionica sa roditeljima djece sa posebnim potrebama koje će voditi psihijatar i psiholog.
U nedostatku dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama, ovaj projekat putem logopedskog rada omogućava kontinuiranu stručnu podršku djeci sa smetnjama u razvoju.
Projekat "Bolja nada sa novim znanjem" pokrenuo je UNDP kroz program "Jačanje lokalne demokratije četiri", za koji je sredstva obezbijedila EU.

Read more ...

Foto&Video Snimanja

Foto&Video Snimanja
Nikola Bozic 065 045 241

Predstava za dijecu

Predstava za dijecu

Like Us

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *