Vijesti

четвртак, 11. јун 2015.

Britanski ambasador u posjeti Bijeljini

11. Jun2015Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Edward Ferguson danas će po prvi put posjetiti Bijeljinu.

BIJELJINA
Tom prilikom će se susresti s gradonačelnikom Grada Bijeljina Mićom Mićićem, kao i s rektorom Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof.dr Radoslavom Grujićem i dekanima fakulteta ovog univerziteta sa sjedištem u Bijeljini.
U Bijeljini će danas biti održana prezentacija i diskusija sa studentima i predstavnicima brojnih institucija iz tog grada na temu "NATO i pitanja odbrane" na kojoj će pored britanskog ambasadora govoriti i ambasador Slovačke Republike Ján Pšenica, komandant NATO-a u BiH, brigadni general Giselle Wilz, i brigadir Velibor Purković kao predstavnik Oružanih snaga BiH.
Od 1. januara 2015. godine britanska ambasada je preuzela dužnost kontakt ambasade NATO-a u Bosni i Hercegovini, te u sklopu svojih aktivnosti provodi i javne debate s građanima Bosne i Hercegovine, posebno mladima.
Tokom katastrofalnih poplava koje su zahvatile Bosnu i Hercegovinu u maju prošle godine, britanski spasioci su bili među prvima koji su stigli u Bosnu i Hercegovinu i bili su raspoređeni upravo na područje Bijeljine.
Na donatorskoj konferenciji u Briselu, UK vlada je dodijelila direktnu pomoć za obnovu u iznosu od milion eura, te podržala provedbu programa Evropske unije za oporavak od poplava.
Britanski ambasador i gradonačelnik će posjetiti Osnovnu školu "Meša Selimović" i Srednju stručnu školu Janja koje su obnovljene dijelom ovih sredstava, najavljeno je iz britanske ambasade u BiH.

Read more ...

среда, 10. јун 2015.

Sanja Djuric // SNIMILA NOVI SPOT - FOTO

Sve uspješnija i popularnija pjevačica Sanja Đurić-Stojanović završila je snimanje spota za pjesmu„Opasno lijep“.Snimanje je obavljeno u bijeljinskom restoranu „Flamingo“, a kompletnu realizaciju je povjerila BN Music, odnosno Aci Stankiću i MC Studiu.



S 1S 2S 3


S 4S 5
S 6S 7

S 8S 9

Sanja Djuric opet nas je obradovala svojom novom pjesmom pod nazivom ' Opasno lijep '' a i privela je kraju snimanje spota, koji ce uskoro biti objavljen

„ Šta da kažem, presrećna sam. Mislim da će spot biti fenomenalan i da će se svidjeti publici.Jedva čekam prve reakcije“, rekla je Sanja.
Na naše pitanje kome je pripala uloga tog „opasno lijepog“ mladića, pjevačica je rekla da tu ulogu igra vaterpolista Aleksandar Njegovan iz Beograda. Z. H.
Read more ...

Bijeljina - grad sa deset ekonomskih fakulteta

Univerzitet u Bijeljini

Aljoša Ljubojević

Na spisku Zavoda za zapošljavanje, filijala u Bijeljini, oko 600 diplomiranih ekonomista čeka na posao. Jedan od razloga hiperprodukcije ovog kadra jeste postojanje čak deset ekonomskih fakulteta u Bijeljini, od kojih polovina radi sa sumnjivim licencama.
Dekan državnog ekonomskog fakulteta u Bijeljini Srđan Damjanović ističe da će pojava ovolikog broja privatnih fakulteta u posljednjih deset godina u Republici Srpskoj dovesti do haotičnog stanja u obrazovanju.
,,Po mojim saznanjima, u Bijeljini postoji oko deset fakulteta na kojima studenti mogu da steknu diplomu ekonomiste. Polovini ovih fakulteta sjedište je u drugim gradovima Republike Srpske, a u Bijeljini rade u nekim lokalima koji uopšte nemaju uslove za nastavu’’, kaže dekan Fakulteta poslovne ekonomije, Univerzitet Istočno Sarajevo.
U Bijeljini u kojoj živi oko 100.000 stanovnika, visokoškolske ustanove pohađa oko 6.000 studenata. Svake godine u ovaj grad dolaze i brucoši iz Brčkog, Bratunca, Srebrenice i nekih pograničnih gradova iz Srbije i Hrvatske.
Ekonomski analitičar iz Bijeljine Aleksa Milojević kaže da je obrazovanje u Republici Srpskoj odavno palo na niske grane. Postojanje deset fakulteta ekonomije jasno govori da sa jedne strane proizvodimo kadar koji neće imati gdje da radi, a sa druge strane gasimo sva preduzeća koja su mogla da daju impuls realnom sektoru koji je na izdisaju.
,,Privatni fakulteti školuju ekonomiste koji već rade u javnom sektoru, tako da ne postoji prostor za ekonomiste sa državnih fakulteta da pokažu svoje znanje. Na jednom od bijeljinskih privatnih fakulteta čak 60 odsto studenata su oni koji rade u opštinskim firmama’’, kaže Milojević.
Analitičar Aleksa Milojević predložio je Ministarstvu nauke i obrazovanja Republike Srpske da uvede svojevrstan prijemni ispit za ekonomiste koji žele da se zaposle u državnim firmama. Na taj način, ukoliko već ne može da se spriječi hiperprodukcija kadra, do izražaja bi bar mogli da dođu najbolji ekonomisti.
Na ovaj prijedlog Aleksa Milojević nije dobio odgovor, možda i zbog toga, kako kaže, što za licencu za otvaranje privatnog fakulteta Ministarstvo nauke i obrazovanje Republike Srpske dobija desetine hiljada maraka.
Dok se neko iz državnih institucija ozbiljnije ne pozabavi problemom velikog broja privatnih fakulteta, jedina adresa na koju će bijeljinski ekonomisti moći da se obrate biće Zavod za zapošljavanje.
Preporučite vijest prijateljima: 
     
Read more ...

Sutra odluka o cijeni električne energije

Srijeda 10. Jun 2015 10:39
Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske će sutra, na svojoj redovnoj sjednici, razmatrati zahtjeve preduzeća iz sistema "Elektroprivrede RS" za povećanje cijene struje.

Naime, sva proizvodna i distributivna preduzeća iz sistema ERS su u martu ove godine podnijela Regulatornoj komisiji za energetiku Republike Srpske zahtjeve za pokretanje tarifnog postupka, kojim se traži povećanje aktuelne cijene električne energije u Srpskoj.
Kako je ranije objavljeno, struja za domaćinstva u Republici Srpskoj bi, prema dostavljenim zahtjevima, mogla biti skuplja za oko devet odsto u odnosu na sadašnju cijenu, ali će odluku o tome ipak dati regulator.
Inače, od momenta pokretanja tarifnog postupka održane su i javne rasprave po zahtjevima elektroenergetskih preduzeća za odobrenje cijena električne energije na pragu elektrane, tarifnih stavova za korisnike distributivnih sistema, cijene energije za javno snabdijevanje i tarifnih stavova za javno snabdijevanje.
(Nezavisne)
Preporučite vijest prijateljima: 
     
Read more ...

Prijem gradonačelnika za "Pinkovu zvjezdicu"

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić danas je organizovao prijem za polufinalistkinju muzičkog takmičenja „Pinkove zvjezdice“ Valentinu Mec iz Bijeljine



BIJELJINA

- Valentina predstavlja naš Grad i Semberiju na lijep i dostojanstven način i zato ima našu podršku. Srećni smo da u Semberiji ima mnogo talentovane djece i mladih ljudi u raznim oblastima pa se trudimo, koliko nam mogućnosti dozvoljavaju, da ih podržimo.Nadamo se da će i publika svojim telefonskim glasovima podržati Valentinu i da će ona uspjeti da se plasira u finale ovog takmičenja, izrazio je svoje očekivanje gradonačelnik Mićić.
Valentina nastupa u polufinalu „Pinkovih zvezdica" 12. juna.

Read more ...

Foto&Video Snimanja

Foto&Video Snimanja
Nikola Bozic 065 045 241

Predstava za dijecu

Predstava za dijecu

Like Us

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *